VPN (Virtual Private Network )
در این مقاله میخواهیم راجع به شبکه VPN برایتان توضیح بدهیم و علی رغم شناخت و استفاهایی که اکثر ما ایرانی ها از VPN داریم .VPN یه معجزه در دنیای شبکه است و چون مبحث گسترده ای هست بخش بخش در موردش توضیح خواهیم داد که راحت تر متوجه مفهموم vpn شوید .این روزا در اینترنت خیلی راجع به vpn صحبت میشه و خیلی خوبه که در باره کارکرد و اینکه اصلا چی هست اطلاعاتی داشته باشین
در قسمت اول میخوام بهتون توضیح بدم که VPN اصلا چی هست؟
Vpn یا همان Virtual Private Network یک فناوری است که به شما امکان میدهد ارتباط امن و خصوصی بین دستگاه شما و اینترنت برقرار کنید. با استفاده از VPN اطلاعات شما رمزگذاری میشود و از طریق یک تونل امن اطلاعات شما ارسال میشود به طوری که افرادی که دسترسی به شبکه اصلی ندارند نمیتونن اطلاعات شما را مشاهده کنند.
برای مثال فرض میکنیم یک شرکت بزرگ داریم که شعبه هایی در شهرها یا کشور های مخبتلف داره وقتی سیستم های این شرکت ها بخوان به اطلاعات و فایل های اشتراکی با حتی یک اتوماسیون اداری یکسان دسترسی داشته باشن و از اون استفاده کنند باید از طریق شبکه این کارو انجام بدن. اما استفاده از اینترنت بسیار نا امن بوده و هکر ها به اسانی میتوانند به اطلاعات مهم دسترسی پیدا کنند .تکنولوژی برای رفع این مشکل ی راهکار ساده و کم هزینه رو پیشنهاد میده و اونم استفاده از VPN هست .در واقع VPN یک شبکه خصوصی در دل شبکه WAN به وجود میاره که هم امینت بالایی داره و هم سرعت بالاتری داره.
در خصوص VPN به صورت کامل توضیح دادیم . این قسمت انواع VPN از لحاظ نوع برقراری ارتباط را میخوایم مورد بررسی قرار بدیم
Vpn انواع مختلفی دارد
1. Site-To-Site VPN
2. Client-To-Server VPN
Site-To-Site- VPN
این نوع VPN این امکان را فراهم میکند که شعبه هایی از یک شرکت با یکدیگر در تعامل باشند .شرکت ها و سازمان ها میتواتونن شبکه های محلی خود را به صورت امن با استفاده از این نوع VPN مطمئن با هم ارتباط داده و از امکانات اشتراکی استفاده کنند.
Client-To-Server VPN
این نوع VPN اجازه میدهد افراد حقیقی به شبکه یا شبکه های خصوصی یک شرکت متصل شوند این کاربران قادرند با متصل شرن به سرور VPN شرکت مورد نظر , از منابع آن استفاده نمایند .اشخاصی که از VPN شرکت استفاده میکنند افرادی هستند که جز کارکنان هستند و از راه دور کارهای شرکت را انجام میدهند.