دوربینهای مدار بسته معمولاً برای نظارت بر اماکن داخلی و خارجی مورد استفاده قرار میگیرند و بسته به شرایط محیط انواع مختلفی دارند. وظیفه اصلی دوربین مداربسته در سیستم حفاظت تصویری دریافت تصاویر از محل نصب و انتقال آن به دستگاه ضبط کننده یا آنالیزگر است. خصوصیات و کیفیت دوربین مداربسته انتخاب شده اصلی ترین نقش را در بالا بردن کیفیت تصویر در کل سیستم حفاظت تصویری بر عهده دارد.
انواع دوربین مداربسته از نظر نوع سیستم ارسال سیگنال
- دوربین مداربسته آنالوگ: انتقال اطلاعات در دوربین های آنالوگ به صورت آنالوگ صورت می گیرد نام این دوربین های نیز با توجه به این خصوصیت انتخاب شده. در دوربین های آنالوگ پس از ایجاد تصویر در چیپ تصویر به وسیله یک مبدل اطلاعات را به صورت آنالوگ در آورده و آن را انتقال می دهند.
- دوربین مداربسته شبکه یا دیجیتال: انتقال اطلاعات در این دسته از دوربین های مداربسته تحت پروتوکل های شبکه صورت می گیرد. این امر امکان همخوانی کامل این دوربین ها با شبکه های کامپیوتری را فراهم می آورد. با توجه به انتقال دیجیتال اطلاعات، دوربین های شبکه از بسیاری جهات نسبت به دوربین های آنالوگ برتری دارند.
در زمان انتخاب دوربین مداربسته به چه عواملی بیشتر توجه کنیم؟
- رزولوشن تصویر: رزولوشن یا تفکیک پذیری تصویر مشخص کننده امکان تشخیص جزئیات بیشتر در یک تصویر است. بسیاری از مشتریان روزولشن و کیفیت تصویر را دو المان یکسان در مورد دوربین می دانند، گرچه روزولشن مهمترین عامل کیفیت تصویر دوربین های مداربسته است اما المان های بسیار مهم دیگری نیز در این رابطه دخیل هستند.
- نوع بدنه دوربین: نوع بدنه دوربین و میزان همخوانی آن با محل نصب دوربین از نکات مهم دیگر در انتخاب دوربین مناسب است. در صورت عدم تناسب نوع بدنه و محل نصب دوربین، ممکن است عمر دوربین شما به شدت کاهش یابد و یا مجبور به پرداخت هزینه های اضافه برای دوربین شوید.
- نوع و برد دید در شب: با توجه به اهمیت بسیار بالای دوربین های مداربسته در طول شب دید در شب و برد و نوع آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
- مکانیزم های بهبود دهنده تصویر: مکانیزم های بهبود دهنده تصویر به شما کمک می کند در شرایط بد نوری یا جوی همچنان تصویری مناسب از دوربین خود دریافت کنید. در صورتی که نیاز به نصب دوربین در شرایط غیر عادی نوری باشد انتخاب خوب این مکانیزم ها کمک زیادی به شما می کند.